Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyugdíjasok öröme - bánata képes leírás - Nyugdíjas.tlap.hu
részletek »

Nyugdíjasok öröme - bánata - Nyugdíjas.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyugdijas.tlap.hu » Nyugdíjasok öröme - bánata
Keresés
Találatok száma - 7 db
Az idős kor örömeiről

Az idős kor örömeiről

Az idős ember sokkal közelebb kerül az indulatmentességhez, az előrelátáshoz, az Egész megtapasztalásához, mint fiatal társai. Az élet nagyon nagy adománya az, amikor az idős korhoz gyermeki játékosság, a befogadásra, az adásra való nyitottság is társul. Az ilyen gyermeki szeretetben élő idős ember elérte a bölcsességet. Egy szép idős arc, egy gyönyörű idős kéz a helyesen meghozott korábbi döntések ezreinek lenyomata. Megöregedve újra lesz időnk. Lesz időnk arra, hogy megörüljünk egy napsugárnak, egy kicsi lepkének, az egyik unoka kacagásának. Lesz időnk újra felfedezni a legszebb, a legtisztább, a leggyermekibb érzelmeket, amelyeken a felnőttkor taposásában rendre átrohantunk.

Boldog nyugdíjas évek

Boldog nyugdíjas évek

Jaj, csak végre nyugdíjba mehetnék már! - hányszor , de hányszor sóhajtozunk így addig, amíg dolgozunk. Aztán eljön a 'szép, nyugalmas' időszak, és már nem is olyan idilli a kép... A legszerencsésebb a helyzet kialakulását megelőzni. A nyugdíjba készülőknek ajánlatos felkészülni arra, hogy mit is fognak, mit akarnak majd csinálni a nagy szabadsággal. Bár az, hogy ez majd problémát jelenthet, a munkás napok alatt elég nehezen elképzelhető a számunkra.

Időskori magány  Önt érinti?

Időskori magány Önt érinti?

A nyugdíjas évek anyagi vonzatát illetően érdemes előre tervezni, hanem a hirtelen nagy mennyiségben rendelkezésre álló szabadidő eltöltésére is célszerű előre felkészülni. Az időskori elégedettségnek a legfontosabb alapja Erik Erikson szerint az, hogy visszatekintve életükre azt eredményesnek látják-e: van családjuk, unokáik, a munkájuk területén sikeresek voltak, elértek valamit. Az ilyen öregkort megérő emberek azután értelemszerűen könnyebben alakítanak ki a maguk számára társaságot, hasznos elfoglaltságot nyugdíjas korukra is. Aki úgy tekint vissza leélt életére, mint egy kudarcra, az inkább hajlik mások társaságának kerülésére, bezárkózik lelkileg is, fizikailag is - értékeli az eredményeket.

Miért félelmetes a nyugdíjkor?

Miért félelmetes a nyugdíjkor?

Magyarországon demográfiai forradalom zajlik. Sosem látott mértékben növekszik azoknak a nőknek és férfiaknak a száma, akik most hagyják el a középkorúságot. Ők segítenek újraértelmezni, mit is jelent öregedni ebben az országban. Két-három évtizedet töltenek el abban az életszakaszban, melyet korábban nyugdíjaskornak hívtak, meghosszabbodott fizikai és mentális egészséget, valamint magasabb iskolázottsági szintet értek el, amellyel az egy generációval idősebbek nem rendelkeznek. E korcsoport hatalmas és nagymértékben kiaknázatlan társadalmi erőforrás. Ha képesek vagyunk motiválni őket, hogy felhalmozott tudásukat, tapasztalatukat a köz szolgálatába állítsák, és az újonnan keletkezett szabadidejük egy részében a társadalom legégetőbb szükségleteinek megoldását segítsék, az felbecsülhetetlen értéket jelentene a 21. század magyar civil életére nézve.

Mitől lesz ragyogó az aranykor?

Mitől lesz ragyogó az aranykor?

Te hogyan készülsz a nyugdíjas éveidre? Tudtad, hogy hazánkban az aktív dolgozók kétharmada a nyugdíjkorhatár elérése előtt vonul nyugdíjba, és a munkavállalók 80 százaléka mindezt önként teszi? Ez a meglepő arány rendkívül magas a régió, illetve Európa 50 százalékos átlagával szemben. Az igazi nehézséget azonban az okozza, hogy a korai nyugdíjba vonulás nemzetközi összehasonlításban is alacsony megtakarítási hajlandósággal párosul, miközben a megtakarításokra alkalmas pénzügyi termékek ismerete szintén elképesztően hiányos.

Nyugdíjasan is boldogan

Nyugdíjasan is boldogan

A változás mindig változtatást, alkalmazkodást igényel. Adaptálódnunk kell az új viszonyokhoz, hiszen az élet nem áll meg, nem szabad ottragadnunk a múltban, és bizalommal kell szemlélnünk a jövőt. Meg kell találnunk elsősorban a belső biztos pontokat, amelyekre támaszkodva sikerrel vehetjük az akadályokat. Sokak életében váratlanul következik be a nyugdíjazás: ekkor az illető egyáltalán nem tűnődött korábban azon, hogy vajon mit fog csinálni a rengeteg szabadidejével. Egyszerűen 'nem ért rá' felkészülni a megváltozott élethelyzetre, hiszen ha valamitől tartunk, hajlamosak vagyunk elhessegetni azzal kapcsolatos gondolatainkat.

Saját temetés előtervezése

Saját temetés előtervezése

Váratlan betegség, tragikus baleset sajnos nem csak idős korban érhet minket, ezért mielőbb érdemes gondoskodni magunkról és családunkról: tervezze meg temetése módját, körülményeit, akár minden apró részletét a gyászértesítőtől kezdve a hagyományos, vagy különleges ceremóniákon át, a síremlék feliratáig! Jogszabály garantálja, hogy életében tett rendelkezésit halála után pontosan végre kell hajtani. Nyugodtan elszabadulhat fantáziája, a finanszírozással sem lesz gond, ha igényeinek megfelelő temetési biztosítást köt. Ha nem tudja, hogy is vágjon bele, mi mindent kellene átgondolni, egyáltalán milyen a formában rendelkezhet temetésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, mindenben segítünk. Keressen minket bátran, ha már kialakult, határozott elképzelései vannak a temetése körülményeivel kapcsolatban, de akkor is, ha olyan ötlete van, amit szívesen megvalósítana, de azt gondolja, hogy kivitelezhetetlen. És hogy miből? Amiatt ne aggódjon, van rá megoldás! NYUGDÍJASOKNAK EXTRA KEDVEZMÉNYEK

Tuti menü