Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Internetező nyugdíjasok képes leírás - Nyugdíjas.tlap.hu
részletek »

Internetező nyugdíjasok - Nyugdíjas.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyugdijas.tlap.hu » Internetező nyugdíjasok
Keresés
Találatok száma - 7 db
80 év feletti bloggerek

80 év feletti bloggerek

A világ legidősebb bloggereivel készített interjúnkból kiderül, bizonyos kor felett az egoblog már nem ciki, a második világháború vicces is tud lenni, a politika pedig érdekes. Maria Amelia spanyol, 1911-ben született és 95. születésnapjára, ajándékként kapta a blogot. Allan Lööf svéd, 94 éves, leginkább a zenéről szeret írni. Ralph Leonard amerikai, 82 éves, átlagos napjait az orvosi konzultációk foglalják le, számítástechnikai magazinokból értesült a blogolás lehetőségéről.

Az időseknek úgy kell az informatika, mint a gyógyszer

Az időseknek úgy kell az informatika, mint a gyógyszer

Az ombudsman szerint a cél az, hogy az idősek maguk választhassák meg az életmódjukat, ami a legtöbb esetben azt jelenti: ragaszkodnának az otthonukban való élethez. Ehhez azonban szolgáltatásokat kellene biztosítani nekik, az önkormányzatok viszont erre sokszor nem képesek. Mint mondta: az elöregedés nemcsak az ellátás, hanem az összes társadalmi alrendszer problémája is. Az ombudsman szólt az információs társadalom kialakulása okozta problémáról, ugyanis az idősek jelenleg kiszorulnak onnan, és nem beszélnek közös társadalmi nyelvet a fiatalokkal. Ha ebben változást lehet elérni, akkor az idősödő társadalomnak az a része, amelyik nem a virtuális térben szocializálódott, nem fog kiszorulni az új generációkkal való kommunikációból - magyarázta.

Az időskori internetezés segít frissen tartani a szellemet

Az időskori internetezés segít frissen tartani a szellemet

A technológia agyműködésre kifejtett hatásaival foglalkozó kutatás során arra a következtetésre jutottak amerikai kutatók, hogy az internethasználat, különösen a keresés frissen tarthatja az idősek elméjét. Az MR-vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy mindkét feladat az agynak azt a részét stimulálta, amely a nyelvért, az olvasásért, a memóriáért és a látásért felel. Azonban az internethasználat az agynak több területét nyitotta meg, ugyanis aktiválta az agy összetett, logikus gondolkodásért és a döntéshozatalért felelős részeit is. A fokozott agyi aktivitás, amely valószínűleg az internetezéshez szükséges számos, gyors döntés meghozása miatt alakul ki, azt a tényt veti fel, hogy a vizsgálati alanyoknak gazdagabb érzékelési élményeik voltak és a figyelmük is fokozottabb volt.

Cikkek az idősek számítógép oktatásáról

Cikkek az idősek számítógép oktatásáról

Az internetet az idősebb korosztály is sokoldalúan tudja felhasználni: - Nem csak a fiataloké az internet! Van egy világ, melyben élünk, mely körülvesz minket, és létezik az a hihetetlen technika, mely mindezt elérhetővé teszi számunkra. Az internet a társ- és párválasztásban is segít. - Az időskorúak internet-használata azért is lehet különösen fontos és hasznos, mert éppen ez az a korosztály, amely a társadalomból kireked, hiszen gyakran a felnőtt korú gyermekek és az unokák távol élnek, így egymással kommunikálni problémás, valamint a mozgás nehezebbé válása miatt egyre korlátozottabbá válik az ügyintézés, bevásárlás is.

Hatvanon túl is blogol az Index-olvasó

Hatvanon túl is blogol az Index-olvasó

Olvasóink négyötöde olvas, egyötöde ír blogot. Kicsit többen kommentálnak blogokat, mint ahányan blogolnak, a rendszeresen olvasott blogokon kommentálók fele saját blogot is készít - derült ki kérdőíves felmérésünkből. A bloggerek aránya a fiatal korosztályokban a legmagasabb, de akad néhány olyan olvasónk is, aki hatvanon túl is blogol. A nőket a személyes, a férfiakat a tematikus blogok érdeklik jobban, olvasóink 60 százaléka háromnál több blogot olvas rendszeresen.

Internetező idősek: kattints rá, Nagyi!

Internetező idősek: kattints rá, Nagyi!

Magyarországon hárommillió nyugdíjas él. Az idősek visszavonulásuk után sokszor céltalannak érzik életüket. Kattints rá, Nagyi! címmel az aktív időskorért széles társadalmi bázist megmozgató program indult, aminek a célja, hogy gyakorlatias módszerekkel segítsen áttekinteni az idősek felhalmozott tudását és tapasztalatait, és az informatika legújabb vívmányaival lehetőségeket kínáljon a tanulásra és az aktív szerepvállalásra a közösség életében.

Kortalanul, határtalanul  nyugdíjas net

Kortalanul, határtalanul nyugdíjas net

A számítógép olyan újdonságként jelent meg a társadalom széles rétegeinek életében, ami a korábbi ismeretátadási úttól eltérő volt: a tudás és a jártasság nem a szülőktől, az idősebb generációktól került át hozzájuk, hanem éppen fordítva. Az idős emberek gondjainak megközelítésében le kell számolni az Öreg néne őzikéje képpel. A klasszikus nagyi-szerepeknek a mai emberek sem akarnak megfelelni, hiszen ők a hatvanas évek, a beat-korszak huszonévesei, akik az unokáik vagy a gyermekeik kiszolgálása és a cicagondozás kispolgári idillje helyett a saját életüket szeretnék egészségesen és aktívan végigélni. És ha idősebb honfitársaink megőrzik aktivitásukat, később érik el őket a betegségek

Tuti menü